A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Meggyőződésünk, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják.

2017-ben Budapesten május 30-án kerül sor a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap megrendezésére. Budapest mellett azonban idén mind a 19 megyében lesznek “álomnapok”.

Vidéki partnerszervezetek közreműködésével május 30-ától június 2-áig várják a fogyatékos résztvevőket a munkahelyek. A cél, hogy 2017-ben legalább 200 fogyatékos ember próbálhassa ki magát 200 különböző munkahelyen e különleges nyílt nap keretében.

A Salva Vita Alapítvány Budapesten, vidéki civil szervezetek pedig minden magyar megyében lehetőséget biztosítanak a fogyatékos emberek és munkáltatók bekapcsolódásra. A sikeres találkozásokat felkészített mentorok segítik a helyszíneken.

Az eseményt szervező Salva Vita Alapítványról itt, az akcióban részt vevő vidéki szervezetekről itt olvashat bővebben.

A program legfrisebb híreit FACEBOOK oldalunkon és a SAJTÓ-ban olvashatja.

A program története

„Álompárokat” kerestünk!

Először 2015. április 22-én, Budapesten egy különleges nyílt napra hívtuk az érdeklődő fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkáltatókat. A program keretében a jelentkező fogyatékos emberek eltölthettek egy napot egy számukra érdekes munkahelyen, munkakörben. Egy napra kipróbálhatták, milyen is valójában az az „álommunka”, amit elképzeltek maguknak.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon nem hagytuk magukra a résztvevőket. A Salva Vita Alapítvány tapasztalt mentorai kísérték a munkahelyekre a jelentkezőket, és támogatták a helyszínen a folyamatot. A program minden résztvevőjét előzetesen is felkészítettük a nagy találkozásra.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap nagy médianyilvánosság mellett zajlott, mert célunk volt, hogy a programot és annak céljait ismertté tegyük, és ezzel is előmozdítsuk a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségét az élet minden területén.

Nagy sikerű akciónkat 2016 április 27-én ismételtük meg. Ez alkalommal a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapest mellett még öt vidéki helyszínen is megrendezésre került: Debrecenben és környékén, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon is elérhetővé vált fogyatékos emberek és munkáltatók számára.

Főbb eredményeink 2015-2016-ban:

  • Hat városban vált ismertté a program.
  • Közel 60 fogyatékos ember és csaknem ugyanennyi munkáltató kapcsolódott be a programba.
  • Munkánkat 25 önkéntes segítette országszerte.
  • Csaknem 80 sajtómegjelenés született a programról.

Az eseményről készült korábbi híradásokat SAJTÓ oldalunkon olvashatják, képek egy-egy korábbi helyszínről a NEKI ÁLOM oldalon és a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap hangulatába kisfilmünk segítségével pillanthat be.

Legközelebb 2017. május 30-án lesz Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap

A részletekért figyelje honlapunkat és FACEBOOK oldalunkat!

Kövessen minket INSTAGRAMON is.

Ha akár résztvevőként, akár munkavállalóként vagy civil szervezetként szeretne csatlakozni a programhoz, kattintson a JELENTKEZÉSRE, és töltse ki az Önre vonatkozó jelentkezési lapot.

Töltsünk együtt ismét egy álom napot!