Missziónk

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Meggyőződésünk, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják.

Módszerünk

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával, egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit. E nyílt napon a fogyatékos emberek bemutatkozhatnak, míg a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni adottságait, képességeit, személyiségét.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon nem hagyjuk magukra a résztvevőket. Tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre a jelentkezőket, és támogatják a helyszínen a folyamatot. A program minden résztvevőjét előzetesen is felkészítettük a nagy találkozásra.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap minden évben nagy médianyilvánosság mellett zajlik, mert célunk, hogy a programot és annak céljait ismertté tegyük, és ezzel is előmozdítsuk a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségét az élet minden területén.

 

jobshadow-s telepulesek_magyaro.

Szervezők

A Salva Vita Alapítvány Budapesten, míg vidéki civil szervezetek vidéken biztosítanak lehetőséget fogyatékos emberek és munkáltatók bekapcsolódásra.

Az eseményt szervező Salva Vita Alapítványról itt, az akcióban részt vevő vidéki partnereinkről VIDÉKI SZERVEZŐK oldalunkon olvashat bővebben.

 

 

Történetünk

Először 2015. április 22-én Budapesten egy különleges nyílt napra hívtuk az érdeklődő fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkáltatókat. A program keretében a jelentkező fogyatékos emberek eltölthettek egy napot egy számukra érdekes munkahelyen, munkakörben. Egy napra kipróbálhatták, milyen is valójában az az „álommunka”, amit elképzeltek maguknak.

Nagy sikerű akciónkat 2016 április 27-én ismételtük meg. Ez alkalommal a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapest mellett még öt vidéki helyszínen is megrendezésre került: Debrecenben és környékén, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon is elérhetővé vált fogyatékos emberek és munkáltatók számára.

2017-ben május 30-a és június 2-a között került sor a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napok megrendezésére országszerte. Budapest mellett mind a 19 megyében voltak “álomnapok”, melynek révén 260 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember próbálhatta ki  magát egy-egy munkahelyen.

Főbb eredményeink

  • Minden megyében ismerté vált a program.
  • Eddig 15 magyar civil szervezet vett részt a program szervezésében.
  • 320 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember és csaknem ugyanennyi munkáltató kapcsolódott be a programba az elmúlt három évben.
  • 2017-ben minden megyében és a fővárosban is voltak Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napok, 260 résztvevő bevonásával. Az eseményről ebben az évben több, mint 170 sajtómegjelenés született.

Az elmúlt évek fotóit a NEKI ÁLOM – BUDAPEST oldalon, NEKI ÁLOM – VIDÉK és a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

 

DUOday plakát_2018Legközelebb 2018. tavaszán lesz Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Magyarországon és több más európai országban.

Neked  MUNKA, nekem ÁLOM Napok 2018-ban: március 19-től 23-áig!

A részletekért figyelje honlapunkat és FACEBOOK oldalunkat!

Kövessen minket INSTAGRAMON is.

Ha akár résztvevőként, akár munkavállalóként vagy civil szervezetként szeretne csatlakozni a programhoz, kattintson a JELENTKEZÉSRE, és töltse ki az Önre vonatkozó jelentkezési lapot.

 

 Töltsünk együtt ismét egy álom napot!

 

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap hangulatába kisfilmünk segítségével pillanthat be.