Missziónk

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Meggyőződésünk, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják.

Módszerünk

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával, egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit. E nyílt napon a fogyatékos emberek bemutatkozhatnak, míg a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni adottságait, képességeit, személyiségét.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon nem hagyjuk magukra a résztvevőket. Tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre a jelentkezőket, és támogatják a helyszínen a folyamatot. A program minden résztvevőjét előzetesen is felkészítjük a nagy találkozásra.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap minden évben nagy médianyilvánosság mellett zajlik, mert célunk, hogy a programot és annak céljait ismertté tegyük, és ezzel is előmozdítsuk a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségét az élet minden területén.

 

jobshadow-s telepulesek_magyaro.

Szervezők

A Salva Vita Alapítvány Budapesten, míg vidéki civil szervezetek vidéken biztosítanak lehetőséget fogyatékos emberek és munkáltatók bekapcsolódására.

Az eseményt szervező Salva Vita Alapítványról ITT, az akcióban részt vevő vidéki partnereinkről VIDÉKI SZERVEZŐK oldalunkon olvashat bővebben.

 

 

Történetünk

Először 2015. április 22-én Budapesten egy különleges nyílt napra hívtuk az érdeklődő fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkáltatókat. A program keretében a jelentkező fogyatékos emberek eltölthettek egy napot egy számukra érdekes munkahelyen, munkakörben. Egy napra kipróbálhatták, milyen is valójában az az „álommunka”, amit elképzeltek maguknak.

Nagy sikerű akciónkat 2016 április 27-én ismételtük meg. Ez alkalommal a Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! Nap Budapest mellett még öt vidéki helyszínen is megrendezésre került: Debrecenben és környékén, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon is elérhetővé vált fogyatékos emberek és munkáltatók számára.

2017-ben május 30-a és június 2-a között került sor a Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! Napok megrendezésére országszerte. Budapest mellett mind a 19 megyében voltak “álomnapok”, melynek révén 261 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember próbálhatta ki  magát egy-egy munkahelyen, összesen 248 helyszínen zajlott nyílt nap.

2018. március 19-23-a között ismét országos Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! Napokat rendeztünk, melybe 232 résztvevő és 211 munkáltató kapcsolódott be.

2019-ben május 16-án Budapesten, május 16. és 23-a között pedig országszerte zajlottak Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! Napok. A programon összesen 228 résztvevő próbálhatta ki álmai munkáját, 185 munkáltató közreműködésével.

Főbb eredményeink

  • Minden magyar megyében ismerté vált a program.
  • A program kezdete, 2015. áprilisa óta 16 magyar civil szervezet vett részt a program szervezésében.
  • A program kezdete, 2015. áprilisa óta 780 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű résztvevőt 700 munkáltató fogadott országszerte.
  • A program kezdete, 2015. áprilisa óta 594 munkáltató csatlakozott a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! kampányhoz. A munkáltatók országos listája ITT elérhető.
  • A programot minden évben széleskörű médiakampány segítségével ismerhette meg a magyar társadalom. Legfrissebb sajtóhíreink ITT olvashatók.
  • A programban való részvételt követően több megváltozott munkaképességű résztvevő elhelyezkedett.
  • A program keretében több film, kiadvány készült, melyek megtekinthetők, letölthetők ITT és ITT.
  • A magyar Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program az európai DuoDay kampány magyarországi képviselője.

Az elmúlt évek fotói a NEKI ÁLOM – BUDAPEST oldalon, NEKI ÁLOM – VIDÉK és a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

 

A részletekért figyelje honlapunkat és FACEBOOK oldalunkat!

Kövessen minket INSTAGRAMON is.

Ha akár résztvevőként, akár munkavállalóként vagy civil szervezetként szeretne csatlakozni a programhoz, kattintson a JELENTKEZÉSRE, és töltse ki az Önre vonatkozó jelentkezési lapot.

Töltsünk együtt ismét egy álom napot!

 

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap hangulatába kisfilmjeink segítségével pillanthat be.