A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan különleges nyílt nap, melynek célja, hogy lehetőséget adjon fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek és munkáltatók számára egy személyes találkozásra, egymás megismerésére és kölcsönös tapasztalatszerzésre.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! napon az önként jelentkező fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből megfigyelhetik e munkavállaló mindennapi tevékenységeit, feladatait.

A nyílt napon a résztvevők bemutatkozhatnak, közelebbről is megismerhetik azt a munkakört, mely iránt különösen érdeklődnek, amelyben szívesen elhelyezkednének. Megélhetnek egy régi vágyat, gyermekkori álmot, vagy segítséget kaphatnak a pályaválasztásban.

A munkáltatók és a munkahelyi közösség pedig megismerheti a hozzájuk érkező látogató egyéni adottságait, képességeit, érdeklődési körét, és a fogyatékosságból adódó speciális körülményeket, adottságokat, szükségleteiket. Megismerhetik a fogyatékosság mögött lévő embert.

A fogyatékos emberek és a munkahelyek találkozását civil szervezetek szervezik meg, melynek szakemberei előzetesen felkészítik a fogyatékos jelentkezőket és a munkáltatókat a találkozásra. A résztvevőket e szervezetek munkatársai, önkéntesei kísérik a munkahelyekre, és – szükség esetén – támogatják a helyszínen a folyamatot.

A programban bármilyen korú, nemű, bármely fogyatékossággal élő ember részt vehet, házigazdának pedig a magán, a non-profit szektorban vagy a közszférában működő munkáltatók, vállalkozások és

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap minden évben nagy médianyilvánosság mellett zajlik, mert cél, hogy a program és annak céljai ismertté váljanak, és növekedjen a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlősége az élet minden területén.

A program 2015-ös indulása óta több mint 500 résztvevő és több mint 450 munkáltató csatlakozott a kezdeményezéshez országszerte.

A vendéglátó munkáltatók országos listáját ITT tekintheti meg.

A programot bemutató kiadványok letölthetők ITT.